3D Modelovanje

3D modelovanje je proces u kojem nastaje računarski 3D model po unapred definisanim zahtevima koje taj proizvod mora da ispuni. Zahtevi mogu da budu definisani u okviru faze projektovanja, a takođe mogu biti definisani i na osnovu dokumentacije koju posedujete, radioničkih crteža ili skica. 3D model može da nastane i premeravanjem i precrtavanjem postojećih rešenja.

U fazi 3D modelovanja, vodimo računa o izgledu 3D modela koji utiče na način i metode izrade dela, takođe vodimo računa i o radionicama koje će izrađivati delove kao i o dobavljačima repromaterijala na teritoriji na kojoj klijent želi da izrađuje proizvod.

Nakon završenog 3D modelovanja vrše se testiranja. Proveravaju se i otklanjaju sve greške i nedostaci koji se uoče nakon kreiranja 3D modela. U ovoj fazi vrše se softverske analize i testiranja kako bi se nakon toga model dodatno optimizovao. Na taj način bi se smanjila potrošnja materijala, dimenzije krajnjeg proizvoda ili eventualno povećao stepen sigurnosti ukoliko je to neophodno, a ujedno bi se i dalje garantovao kvalitet i poštovala početna specifikacija.

Po završetku 3D modela njegov izgled je dosta grub, zato u ovoj fazi vršimo dizajniranje kako bi model, pored funkcionalnosti, imao i lep izgled. Nakon dizajniranja na redu je i rendering, proces u kom se od 3D modela dobijaju dvodimenzionalne slike iz više uglova koje na najrealniji način dočaravaju izgled vašeg proizvoda.

 

Oblasti u kojima radimo

Potrebno Vam je 3D modelovanje?

Pošaljite nam upit i u najkraćem roku dobićete odgovor.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.